Contact met familie en vrienden werkt helend

Internet aan bed

Internet aan bed klinkt voor ons zo logisch, maar is voor velen een onbekend begrip. Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis, is het niet altijd vanzelfsprekend dat hij of zij de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van internet aan bed. Internet aan bed slaat een brug tussen het ziekenhuisbed en de buitenwereld. Het zorgt ervoor dat contact binnen handbereik is.

Meehelpen

Isolement verbreken

Door middel van het Michael-Wing System hebben kinderen de mogelijkheid contact te behouden met familie, vrienden en klasgenoten. De kracht van sociale contacten is belangrijk, misschien wel onmisbaar. Contact werkt helend. Het geeft warmte en support op de gewone momenten, maar ook als je even alleen bent.

Ervaringen

Een dag zonder internet

Veelal realiseren we ons niet hoe het internet is verweven in onze dagelijkse routine. Denkt u zich eens in, een dag zonder telefoon of computer. Een dag zonder e-mail, social media, zoekopdrachten, geen uitzending gemist, geen nieuws updates, routeplanner...vul maar in. Het is voor iedereen anders, maar een onuitwisbaar onderdeel van onze realiteit.

Meehelpen

Wat anderen zeggen over Stichting Michael-Wings...

" Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk is heel tevreden met het MW systeem. De kinderen hebben contact met klasgenootjes en thuis. Dat brengt hen buiten dichtbij."
Linda (L.D.) Heller, MA
Communicatieadviseur
St Jansdal Ziekenhuis
“Het Michael Wings Systeem is zeer zeker nuttig en zinvol voor kinderen die opgenomen zijn in ons ziekenhuis. Zij kunnen spelen, surfen en filmpjes kijken en contact houden met vrienden en familie (lees: de buitenwereld). Kinderen beleven afleiding en plezier. Precies hoe wij dit graag zien."
Basil Waldmann
Hoofd zorgeenheid kinder(poli)kliniek
VUmc – kindergeneeskunde
Geweldig hoe op 10 juni 2015 het 10-jarig jubileum bij ons in MC Zuiderzee in Lelystad plaatsvond. Trots waren wij om het 25e ziekenhuis te mogen zijn! Nog mooier is hoe sindsdien de patiëntjes in Lelystad en Emmeloord gebruik kunnen maken van een perfecte laptop met hygiënische toetsenbord (ze zijn makkelijk in het gebruik en goed schoon te houden). Patiëntjes kunnen sindsdien contact onderhouden met vrienden, school en het thuisfront. Wat een mooi initiatief was dit uit het grote hart geboren van Michael en voortgezet door zijn dierbaren.
MC Groep
Wendelien Eringa
Communicatieadviseur, PR & Communicatie
Van de Michael-Wings laptops wordt veelvuldig en dankbaar gebruik gemaakt door patiënten van verschillende leeftijden. Niet alleen voor internetgebruik bij tieners, maar ook om bijvoorbeeld voor het jongere kind een DVD af te spelen. Via de website van de ZGV kunnen we instructiefilmpjes laten zien van onderzoeken, zoals een MRI, waarbij het juist belangrijk is om het geluid van het apparaat te kunnen laten horen. En aangezien we een toename zien in het aantal vluchtelingen is Google translate een welkome manier om met deze patiënten te kunnen communiceren. Daarbij kunnen ze in hun eigen taal en eventueel via Facebook contact zoeken met familie en vrienden.’
Margriet Adamse, pedagogisch medewerker Ziekenhuis Gelderse Vallei
‘Binnen VUmc wordt met veel plezier gebruik gemaakt van de laptops  (het Michael-Wings System). Hoewel veel kinderen en jongeren inmiddels de beschikking hebben over een telefoon of eigen tablet/laptop, zien we ook dat dat voor lang niet alle kinderen geldt en dat het juist voor deze kinderen extra fijn is dat we hen een laptop aan kunnen bieden waarmee ze op internet kunnen maar waarmee ze bijvoorbeeld ook contact kunnen onderhouden met thuis/school. We zijn ontzettend blij met deze mogelijkheid!’
Linda Rem-Tuijn, Medisch pedagogisch medewerker VUmc

Help jij mee ons doel te bereiken?

Onze wachtlijst vraagt om hulp van sponsoren en donateurs. Helpt u mee om één van de kinderafdelingen op de wachtlijst te voorzien van gratis internet aan bed? Klik op onderstaande buttons om te zien wat u kunt doen.